SUKUKIRJEET

1/2018   2017   2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008

Sukukirje 2/2018

Terveiset Kaskiselästä ja Itä-Kannakselta

Sukuseura teki 25 hengen voimin kolmipäiväisen sukumatkan toukokuun viimeisenä viikonloppuna 25.–27.5. Kannakselle. Rajan ylityksen jälkeen suuntasimme etelään ja tutustuimme paikallisen oppaan johdolla Terijoen kaupungin keskustaan ja Kronstadtin kaupunkiin, jossa lounastimme. Kaupunki näytti meille kohentuvat kasvonsa, kun teimme kiertoajelun ja tutustuimme tarkemmin satamaan ja rantapuistoon. Näimme valurautatien ja vierailimme Pyhän Nikolain laivastokatedraalissa, joka tekee aina uudestaan vaikutuksen vierailijaan. Majapaikkamme oli Hotelli Losevossa, Kiviniemen kosken rannalla.

Toisena matkapäivänä suuntasimme Konevitsan luostarisaarelle, jossa olimme kesän ensimmäisten vierailijoiden joukossa. Tunsimme olevamme odotettuja - jopa luostarin johtaja tuli rantaan toivottamaan meidät tervetulleeksi! Vierailimme luostarin kirkoissa ja tsasounissa ja meille järjestettiin kirkkolaulukonsertti pikkukirkossa. Ennen kotiin lähtöä söimme vielä makoisan lounaan luostarin trapesassa.

Kolmantena matkapäivänä suuntasimme Räisälän kautta Vuoksenrannan kirkolle ja sieltä Kaskiselkään, jossa jokaisella oli mahdollisuus viettää hetki aikaa omilla kotipoluilla. Paluumatkalla poikkesimme vielä Antrean Sokanlinnassa katsomassa kuuluisaa juhlakalliota ja luolastoa. Illansuussa palasimme koti-Suomeen jälleen uusia tuttavuuksia ja kokemuksia repussamme. Matkakertomus löytyy Karjala-lehden verkkosivuilta.

Vuosikokous

Seuran vuosikokous järjestettiin ensimmäisenä matkapäivänä bussissa, matkalla Kronstadtista Losevoon. Kokouksessa olivat esillä sääntömääräiset asiat. Puheenjohtajana jatkaa Seija Halme, ja myös hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossaan: Ahti Jantunen, Matti Jantunen, Marita Leppälä, Tuuli Leskinen, Paula Pöysti, Tiina Raspohja, Markku Talja, Martti Talja, Rauno Vanhanen ja Joonas Vanhatalo. Toiminnantarkastajana jatkaa Sirkka Talja ja varalla Riitta Jantunen. Seuran talous on kunnossa ja hyväksytyn toimintasuunnitelman mukaan jatketaan lastenkirjahanketta, GPS-paikannuksen ja karttapohjien yhdistämishanketta sekä valokuva-albumihanketta.

Vilkkain keskustelu käytiin hallituksen esittämästä jäsenmaksujen keruun muuttamisesta vuonna 2019. Korotuksen taustalla on Karjalan Liiton jäsenmaksu-uudistus, jota kokousväki kannattikin yksimielisesti. Uudistuksen myötä jatkossa jokainen sukuseuran jäsen on automaattisesti myös Karjalan Liiton jäsen. Kaikki jäsenet, jotka eivät ole aiemmin kuuluneet Liittoon, on liitetty tämän vuoden kesäkuussa Liiton jäseniksi seuran toimesta.

Jatkossa sukuseura ei lähetä jäsenmaksulaskuja jäsenilleen, vaan Karjalan Liitto laskuttaa jäsenmaksut keskitetysti. Menettely on käytössä ensimmäisen kerran vuonna 2019, jolloin Liitto laskuttaa kaikkien jäsenseurojensa puolesta jäsenmaksut yhdellä yhteisellä laskulla siten, että lasku sisältää Liiton jäsenmaksun (20 euroa) lisäksi kaikkien niiden seurojen (esimerkiksi paikallinen karjalaseura ja sukuseura) jäsenmaksut, joihin laskutettava henkilö kuuluu. Jäsenmaksujen keruun jälkeen Liitto tilittää kaikille seuroille niiden osuuden jäsenmaksusta. Jatkossa Karjalan Liiton jäsenmaksu laskutetaan myös seuran ainaisjäseniltä. Liiton jäsenyyden myötä jokainen jäsen saa kotiinsa postitse neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Karjalan Kunnaat -lehden sekä muut Karjalan Liiton jäsenedut.

Sukuseura vuosikokous päätti, että seura ei kerää jäseniltään muuta jäsenmaksua kuin tuon Karjalan Liitolle menevän 20 euroa vuonna 2019, mutta arvion mukaan jo vuodelle 2020 joudumme korottamaan jäsenmaksua, jotta myös seuran toimintaan jää edes hieman varoja.

Jäsenmaksu 2018

Seuran jäsenmaksu on tälle vuodelle edelleen 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille 27.8. mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Paula Pöystille tai verkkosivujen kautta Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Aurinkoista kesää kaikille!

Asikkalassa heinäkuussa 2018
Seija Halme


Sukukirje 1/2018

Sukumatka toteutumassa jo toukokuussa

Sukuseuran seuraava sukumatka toteutetaan kolmipäiväisenä 25.-27. toukokuuta 2018. Matkan aikana majoitumme Losevossa ja tutustumme mm. Kronstadtiin, Muolaan kirkonmäkeen, Konevitsan luostarisaareen, poikkeamme Raudussa ja Taipaleen joen lossirannassa. Viimeisen matkapäivän vietämme Vuoksenrannassa ja Kaskiselässä. Päivän aikana on mahdollisuus myös kotipaikkakäynteihin. Iltamyöhällä palaamme takaisin Suomeen. Varaa aika jo nyt kalenteristasi ja houkuttele myös perheesi mukaan! Tilaa matkaohjelma ja ilmoittautumisohjeet sähköpostilla Palaute sukuneuvostolle tai seija.halme(at)hotmail.com. Ilmoittautuminen matkalle on tehtävä 15.3.2018 mennessä.

Vuosikokous

Kuluvan vuoden vuosikokous järjestetään sukumatkan aikana Kannaksella.

Jäsenmaksu 2018

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -sivun kautta.

Meneillään olevat hankkeet

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on kolme hanketta, joita edistävät sukuneuvoston nimeämät työryhmät. Sukuni tarinat elävät -hankkeen kautta tavoitteena on toteuttaa ”iltasatukirja”-tyyppinen teos, jonka kuvat ja kertomukset pohjautuvat suvun jäsenten kertomuksiin tositapahtumista. Löydä juuresi Karjalasta -hankkeen tavoitteena on suvun vanhojen asuinsijojen GPS-paikannus nykyisille kartoille nykytekniikoita hyödyntäen. Kolmas hanke on Suvun valokuva-albumi, jolla täydennetään 2012 ilmestynyttä sukukirjaa digitaalisesti ja valokuvakirjatekniikalla.

Geneettinen DNA-sukututkimus

Jantusen suvun mieslinja kuuluu haploryhmään R1a eli ”Raulinpoikiin”. Suvun miesten perintötekijät ovat peräisin Saharan eteläpuolisesta Afrikasta ja siirtyminen on tapahtunut Arabianniemimaan kautta Kaspianmeren itäpuolelta kohti pohjoista ja länttä Karjalan kannakselle. R1a-habloryhmä on tyypillinen Itä-Euroopassa ja Skandinaviassa, kun taas R1b-haara on tyypillinen Länsi-Euroopassa. Raulinpoikien kolmas pääalue (R2) on Etelä-Aasia. Hieman enemmän tietoja juurista PDF-dokumentista.

Jos olet kiinnostunut DNA-tutkimuksesta esim. omalta osaltasi, niin ota yhteyttä seija.halme(at)hotmail.com. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi osoitteesta http://www.kurrinsuku.net

Uusi muistelmakirja julkaistu

Julkaisimme joulukuussa 2017 Aili Jantusen kirjoittaman ”Kurkistuksia muistin hämärään”-muistelmateoksen. Kirjassa Aili kertoo, miltä tuntui varttua yksitoistahenkisen perheen toiseksi nuorimpana vesana. Ailin muistot alkavat pikkusiskon syntymästä ja kuljettavat läpi kahden evakkotaipaleen sodan jälkeiseen uuteen alkuun päättyen isän kuolemaan 1949. Hän kirjoittaa muistonsa lapsen silmin tässä ja nyt eläen ajassa keskellä suurta perhettä. Lasten kouluttaminen laittoi perheen talouden tiukalle, vanhemmat veljet palvelivat rintamalla ja sisaret lottina. Myös kotirintamalla oli omat velvollisuutensa, joihin kaikki, myös lapset, osallistuivat taitojensa ja voimiensa mukaan. Kirja on nidottu, 263 sivua ja sen hinta on 12 euroa. Voit tilata kirjan verkkokaupastamme tai poiketa ostamaan sen Pöystin Isännöintitoimistosta Vääksystä (Kustaankuja 2).

Aili Jantusen sisar Krista Sands on kääntänyt kirjan englanniksi ja täydentänyt omilla muistikuvillaan. Englanninkielinen verkkoversio ”Glimpses into the Twilight of Memories” tullaan julkaisemaan sukuseuran sivuilla heti, kun sopimus- ja julkaisutekniset asiat on saatu selvitettyä. Tämä verkkokirja tulee olemaan ilmainen.

Muita seuran tuotteita ovat vaakuna-aiheiset postimerkit, sukukirjat 1998 ja 2012 sekä kipsinen sukuvaakuna. Voit tutustua tuotteisiin ja tilata niitä verkkokaupassamme. Postitse toimitettaessa lähetyksiin lisätään toimituskulut. Sukuviirimme on tilattavissa suoraan Helsingin Lipputehtaalta. Viirin voi tilata omaan lipputankoon sopivan kokoisena osoitteesta jukka(at)helsinginlipputehdas.fi tai soittamalla numeroon (09) 561 72222 tai 040 5811595 / Jukka Holopainen. Suosituskoko viirille on puolet lipputangon pituudesta. Neljämetrisen viirin hinta on n. 66 euroa ja viisimetrisen n. 87 euroa. Tilauksen hintaan lisätään toimituskulut n. 20 euroa. Toimitusaika on kaksi-kolme viikkoa.

Sukuseuran suljettu Facebook-ryhmä

Seuralle avattiin Facebookissa oma suljettu ryhmä syksyllä 2015. Jäseneksi ryhmään pääsee pyytämällä jäsenyyttä ryhmän Facebook-sivuilta. Apua saa tarvittaessa juhani.jantunen(at)elisanet.fi

Internet-sivut

Sivuston kautta saat tietoa seuran toiminnasta ja ajankohtaista sukuseuran kuulumisista. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa suku- tai matka- tai valokuva-asiassa.

Tavataan sukumatkalla!

Helsingissä tammikuussa 2018
Seija Halme


Sukukirje 2017

Tervetuloa kosteihin Heinolaan!

Kokoonnumme tämän vuoden sukukokoukseen ja kosteihin lauantaina 9. syyskuuta klo 13.00 Heinolan vesitorniin, Rantatie 39. Torniin pääsee hissillä ja varaamme huonosti liikkuville autopaikat vesitorninmäen päältä, aivan tornin juuresta. Muut voivat jättää autonsa hieman alempana sijaitsevalle parkkipaikalle. Päivän ohjelma alkaa lounaalla ja kokouksemme pidetään samassa tilassa. Ennen kokousta on hyvä tilaisuus tutustua Heinolaan vaikka Siltasaaressa, Harjupaviljongilla tai Rantapuistossa hienoja Kymijoen maisemia ihaillen.

Ilmoittaudu ruokajärjestelyjä varten viimeistään torstaihin 31.8.2017 mennessä Eevi Pöystille puh. (03) 766 2915 arkipäivisin tai 0400 255 332 muina aikoina. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse eevi.poysti(at)ispalvelu.inet.fi

Ilmoita myös, mikäli noudatat erityisruokavaliota. Päivän ruokailun hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta (5 - 12 v.) euron per ikävuosi. Lisätietoja Heinolasta http://www.visititahame.fi

Jäsenmaksu 2017

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -sivun kautta.

Meneillään olevat hankkeet

Tämän vuoden toimintasuunnitelmassa on kolme hanketta, joista kuullaan lisää kokouksessa. Sukuni tarinat elävät –hankkeen kautta etsitään ja toteutetaan uusia toimintamuotoja siten, että erityisesti lapsia ja nuoria saadaan lisää mukaan seuran toimintaan.
Löydä juuresi Karjalasta –hankkeen tavoitteena on suvun vanhojen asuinsijojen GPS-paikannus nykyisille kartoille nykytekniikoita hyödyntäen.
Kolmas hanke on Suvun oma valokuva-albumi, jolla täydennetään 2012 ilmestynyttä sukukirjaa digitaalisesti ja valokuvakirjatekniikalla. Tavoitteena on toteuttaa kiireiselle lukijalle tarkoitettu uudenlainen sukukirja. Lyhyiden tekstiosuuksien lisäksi kirjassa lukija perehdytetään suvun historiaan valokuvin. Mikäli sinulla on valokuva tai useampia lähes miltä tahansa elämän alueelta, kuten arki ja juhlat, koti, pukeutuminen, leikit ja työt, asuinympäristö, sota-aika, evakkotaival, asuttaminen, sukumme nyt, niin ole yhteydessä Seija Halmeeseen (yhteystiedot) tai muihin hallituksen jäseniin. Seura huolehtii teknisesti kuvien käsittelystä siten, että kuville ei aiheudu vahinkoa eikä niitä esimerkiksi tarvitse irrottaa albumista.

Geneettinen sukututkimus

Jantusen suvun miesten juuria tutkittaessa geneettisen sukututkimuksen (DNA) keinoin on selvinnyt, että mieslinja kuuluu haploryhmään R eli ”Raulinpoikiin”. Suvun mieslinja on tullut Karjalan kannakselle vuosituhansien kuluessa Saharan eteläpuolisesta Afrikasta Arabianniemimaan kautta Kaspianmeren itäpuolelta kohti pohjoista ja länttä. Noin 30 000 vuotta sitten haploryhmä R jakaantui geenimutaatioiden myötä ensin kahdeksi: R1 ja R2 ja R1-haploryhmä edelleen kahdeksi: R1a ja R1b.

Näistä R1a-haara on tyypillinen Itä-Euroopassa ja Skandinaviassa, kun taas R1b-haara on tyypillinen Länsi-Euroopassa. Raulinpoikien kolmas pääalue (R2) on Etelä-Aasia. Jantuset ovat Raulinpoikien pohjoisinta Itä-Euroopan ja Skandinavian haaraa R1a. Hieman enemmän juurista PDF-dokumentista.

Jos olet kiinnostunut DNA-tutkimuksesta esim. omalta osaltasi, niin ota yhteyttä seija.halme(at)hotmail.com. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi osoitteesta http://www.kurrinsuku.net

Sukuseuran suljettu Facebook-ryhmä

Seuralle avattiin Facebookissa oma suljettu ryhmä syksyllä 2015. Jäseneksi ryhmään pääsee pyytämällä jäsenyyttä ryhmän Facebook-sivuilta. Apua saa tarvittaessa juhani.jantunen(at)elisanet.fi

Internet-sivut

Sivuston kautta saat tietoa seuran toiminnasta ja ajankohtaista sukuseuran kuulumisista. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa suku- tai matka- tai valokuva-asiassa.

Suvun viiri omaan lipputankoon tai lahjaksi

Seuramme sai oman viirin muutamia vuosia sitten. Viiri pohjautuu Jukka Suvisaaren suunnittelemaan sukuvaakunaan ja viirin enbleeminä ovat vaakunan mallin mukaiset linnun siivet ja alaosana on tyylitelty verkko. Viirin liehukkeessa toistuvat Kannaksen Karjalan kulta ja punainen.

Viirin valmistaa Helsingin Lipputehdas, ja sen voi tilata omaan lipputankoon sopivan kokoisena osoitteesta jukka(at)helsinginlipputehdas.fi tai soittamalla numeroon (09) 561 72222 tai 040 5811595 / Jukka Holopainen. Suosituskoko viirille on puolet lipputangon pituudesta. Neljämetrisen viirin hinta on n. 66 euroa ja viisimetrisen n. 87 euroa. Tilauksen hintaan lisätään toimituskulut n. 20 euroa. Toimitusaika on kaksi-kolme viikkoa.

Muita seuran tuotteita ovat vaakuna-aiheiset postimerkit, sukukirjat 1998 ja 2012 sekä kipsinen sukuvaakuna. Voit tutustua tuotteisiin ja tilata niitä verkkokaupassamme. Postitse toimitettaessa lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Tavataan Heinolassa!

Helsingissä heinäkuussa 2017
Seija Halme


Sukukirje 2016

Juhlavuotemme on alkanut - sukumatka kesäkuussa

Sukuseuramme perustamisesta tulee kuluneeksi 25 vuotta syyskuussa. Sen merkeissä järjestämme kolmipäiväisen sukumatkan Itä-Kannakselle ja Vuoksenrantaan 17.-19. kesäkuuta 2016. Matkan aikana majoitumme Losevossa ja tutustumme mm. Konevitsan luostarisaareen, Käkisalmen kaupunkiin ja linnaan. Viimeisen matkapäivän vietämme Vuoksenrannassa ja Kaskiselässä. Päivän aikana on mahdollisuus myös kotipaikkakäynteihin. Iltamyöhällä palaamme takaisin Suomeen. Varaa aika jo nyt kalenteristasi ja innosta myös perheesi mukaan! Ilmoittautuminen matkalle 14.3.2016 mennessä. Tilaa matkaohjelma ja ilmoittautumisohjeet sähköpostilla Palaute sukuneuvostolle.

Vuosikokous

Kuluvan vuoden vuosikokous järjestetään sukumatkan yhteydessä Kannaksella.

Jäsenmaksu 2016

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa
Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Suvun yhteinen valokuva-albumi

Seuraava yhteinen hanke on suvun oma valokuva-albumi, jolla täydennetään 2012 julkaistua sukukirjaa. Tavoitteena on kerätä valokuvia elämän eri alueilta, kuten arki ja juhlat, koti, pukeutuminen, leikit ja työt, asuinympäristö, sota-aika, evakkotaival, asuttaminen, sukumme nyt – lähes mitä tahansa - suvun elämää kuvaavaa. Siksi vetoan kaikkiin seuran jäseniin ja muihin sukuun kuuluviin, että otatte yhteyttä Seija Halmeeseen (yhteystiedot) tai muihin hallituksen jäseniin, mikäli teillä on tai tiedätte jollakin olevan sukuun liittyviä valokuvia. Sukuseura huolehtii teknisesti kuvien käsittelystä siten, että kuville ei aiheudu vahinkoa eikä niitä esimerkiksi tarvitse irrottaa albumista. Albumihankkeen toteuttaminen edellyttää panosta meiltä kaikilta!

Facebook-ryhmä

Viime syksynä Tuusulassa pidetyssä seuran vuosikokouksessa päätimme sukuseuran oman suljetun Facebook-ryhmän perustamisesta. Ryhmän jäseneksi pääsee pyytämällä jäsenyyttä ryhmän Facebook-sivuilta. Apua saa tarvittaessa juhani.jantunen(at)elisanet.fi

Internet-sivut

Sivuston kautta saat tietoa seuran toiminnasta ja ajankohtaista sukuseuran kuulumisista. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Ota rohkeasti yhteyttä missä tahansa suku- tai matka- tai valokuva-asiassa.

Suvun viiri omaan lipputankoon tai lahjaksi

Seuramme sai oman viirin pari vuotta sitten. Viiri pohjautuu Jukka Suvisaaren suunnittelemaan sukuvaakunaan ja viirin enbleeminä ovat vaakunan mallin mukaiset linnun siivet ja alaosana on tyylitelty verkko. Viirin liehukkeessa toistuvat Kannaksen Karjalan kulta ja punainen.

Viirin valmistaa Helsingin Lipputehdas, ja sen voi tilata omaan lipputankoon sopivan kokoisena osoitteesta jukka(at)helsinginlipputehdas.fi tai soittamalla numeroon (09) 561 72222 tai 040 5811595 / Jukka Holopainen. Suosituskoko viirille on puolet lipputangon pituudesta. Neljämetrisen viirin hinta on n. 66 euroa ja viisimetrisen n. 87 euroa. Tilauksen hintaan lisätään toimituskulut n. 20 euroa. Toimitusaika on kaksi-kolme viikkoa.

Muita seuran tuotteita ovat vaakuna-aiheiset postimerkit, sukukirjat 1998 ja 2012 sekä kipsinen sukuvaakuna. Voit tutustua tuotteisiin ja tilata niitä verkkokaupassamme. Postitse toimitettaessa lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Tavataan sukumatkalla!

Helsingissä helmikuussa 2016
Seija Halme


Sukukirje 2015

Tervetuloa kosteihin Tuusulaan!

Kokoonnumme tämän vuoden sukukokoukseen ja kosteihin lauantaina 19. syyskuuta klo 12.00 Syvärannan Lottamuseossa Tuusulassa, Rantatie 39. Päivän ohjelma alkaa museon kanttiinissa tarjottavalla keittolounaalla ja jälkiruokana tarjottavalla muonituslotan maitokakulla. Kokoustilamme on päärakennuksessa kanttiinin välittömässä läheisyydessä. Kokouksen jälkeen meille on varattu opastus ja tutustuminen museon päänäyttelyyn ”Lotan tarina - Vaadi aina enin itseltäsi”.

Ilmoittaudu ruokajärjestelyjä varten viimeistään torstaina 10.9.2015 mennessä Eevi Pöystille puh. (03) 766 2915 arkipäivisin tai 0400 255 332 muina aikoina. Voit ilmoittautua myös sähköpostitse
eevi.poysti(at)ispalvelu.inet.fi Ilmoita myös, mikäli noudatat erityisruokavaliota. Päivän ohjelman hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta (5 - 12 v.) euron per ikävuosi. Maksu sisältää lounaan ja jälkiruokakahvin sekä museon sisäänpääsyn ja opastuksen.
Lisätietoja Lottamuseosta Internetissä www.lottamuseo.fi

Internet-sivut

Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Ota rohkeasti yhteyttä

Geenipohjainen sukututkimus

Geeneihin perustuvan sukututkimuksen (DNA) kautta on mahdollista saada lisätietoa omista, suvun sekä alueen muiden sukujen juurista pitemmälle kuin perinteisen sukututkimuksen keinoin on mahdollista. Geenitietokanta on kansainvälinen Family Tree DNA ja sen yhtenä alaprojektina on Suomi DNA ja Karjala-taustaisiin sukuihin keskittyvä Karjala DNA. Olen isäni kanssa ollut mukana näissä projekteissa vuoden ajan. Jos olet kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä Palaute sukuneuvostolle -osion kautta. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi verkko-osoitteesta http://www.kurrinsuku.net suomeksi tai http://www.familytreedna.com englanniksi.

Sukuseuran uusi viiri saatavissa

Sukuseuran uusi viiri saatavissa Viime vuonna sukukokouksessa esitelty uusi sukuviirimme pohjautuu Jukka Suvisaaren suunnittelemaan sukuvaakunaan. Viirin yläosassa on sukuvaakuna ja alaosan liehuke on punakeltainen.

Viirit valmistaa Helsingin Lipputehdas, ja viirin voi tilata omaan lipputankoon sopivan kokoisena osoitteesta jukka(at)helsinginlipputehdas.fi tai soittamalla numeroon (09) 561 72222 tai 040 5811595 / Jukka Holopainen. Suosituskoko viirille on puolet lipputangon pituudesta.
Neljämetrisen viirin hinta on n. 66 euroa ja viisimetrisen n. 87 euroa. Tilauksen hintaan lisätään toimituskulut n. 20 euroa. Toimitusaika on kaksi-kolme viikkoa.

Muihin seuran tuotteisiin voit tutustua ja tilata niitä verkkokaupastamme. Tuotteita on myynnissä myös Tuusulassa kokouksen yhteydessä. Postitse toimitettaessa lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Jäsenmaksu 2015

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Sukuseuran 25-vuotismatka kesäkuussa 2016

Sukuseuramme täyttää ensi vuonna 25 vuotta ja juhlavuoden merkeissä järjestämme kolmipäiväisen sukumatkan 10.-12. kesäkuuta 2016. Suunnitelman mukaan matkustamme ensimmäisenä päivänä Kivisalmen kautta Käkisalmeen, jonka lähistöllä myös yövymme. Toisena matkapäivänä vierailemme Konevitsan luostarisaarella Laatokalla. Yöksi palaamme Käkisalmeen. Kolmantena päivänä matka jatkuu Kirvun ja Räisälän kautta Vuoksenrantaan ja Kaskiselkään, jossa on mahdollisuus myös kotipaikkakäynteihin. Iltamyöhällä palaamme takaisin Suomeen. Matkan yhteydessä pidämme myös seuran vuosikokouksen. Sukukirje matkasta tulee postissa keväällä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista. Varaa aika jo nyt kalenteristasi ja innosta myös perheesi mukaan!

Helsingissä heinäkuussa 2015
Seija Halme


Sukukirje 2014

Terveisii Kotkartanolt!

Vuoksenrannan kirkonmäellä vietettiin evakkoon lähdön muistojuhlaa kesäkuun alussa, jolloin tuli kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun karjalainen kansa aloitti vaelluksen kohti uusia asuinsijoja. Meitä oli kolmisen sataa osallistujaa todistamassa, että karjalaiset juuremme eivät ole unohtuneet, vaikka tuon evakkomatkan tehneet alkavatkin olla pieni vähemmistö juhlakansasta.

Sukukokous ja kostit

Kokoonnumme tämän vuoden sukukokoukseen ja kosteihin sunnuntaina 24.8.2014 klo 12.00 Asikkalassa Urajärven kartanossa. Päivän ohjelma alkaa kartanon kahvilassa nautittavalla lohikeittolounaalla (laktoositon). Kahvilan tiloissa pidettävän kokouksen jälkeen tutustumme kartanoon ja sen pihapiiriin. Ilmoittaudu ruokajärjestelyjä varten 15.8.2014 mennessä Eevi Pöystille puh. (03) 766 2915 arkipäivisin ja 0400 255 332 muina aikoina. Ilmoita myös, mikäli noudatat erityisruokavaliota. Päivän ohjelman hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta (5 - 12 v.) euron per ikävuosi. Maksu sisältää lounaan ja kokouskahvin sekä museon sisäänpääsyn ja opastuksen.

Internet-sivut

Seuran verkkosivuston uusi osoite on www.jantusensukuseura.fi. Aiemmin käytetty Suomen Sukututkimusseuran palvelu päättyy syyskuussa 2014. Sivustolla on hallituksen jäsenten henkilökohtaiset yhteystiedot. Yhteyden hallitukseen saa myös Palaute sukuneuvostolle -osion kautta.

Karjala DNA -hanke

sukututkimuksen kautta on mahdollista saada lisätietoa omista, suvun sekä alueen muiden sukujen juurista pitemmälle kuin perinteisen sukututkimuksen keinoin on mahdollista. Suomessa on jo jonkin aikaa toiminut Suomi DNA -hanke, ja osana hanketta on käynnistymässä Karjala-taustaisiin sukuihin keskittyvä Karjala DNA -hanke. Olen yhdessä isäni kanssa lähdössä mukaan hankkeeseen. Jos olet kiinnostunut asiasta, niin ota yhteyttä. Lisätietoja geneettisestä sukututkimuksesta saat esimerkiksi osoitteesta http://www.kurrinsuku.net

Sukuseuran tuotteet

Sukuseuran tuotteisiin voit tutustua ja tilata niitä verkkokaupassamme. Kaikkia tuotteita on myynnissä myös kokouksen yhteydessä Urajärvellä. Tarvittaessa toimitamme tuotteita myös postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään toimituskulut.

Jäsenmaksu 2014

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Lämpimiä kesäpäiviä kaikille - tavataan Urajärvellä!

Helsingissä heinäkuussa 2014
Seija Halme


Sukukirje 2013

Hyvä sukulainen!

Seitsemänkymmentä vuotta sitten vuonna 1943 Kaskiselässä elettiin sodan varjossa. Miehet olivat rintamalla, naiset ja nuoret hoitivat maanviljelystä apunaan joukko sotavankeja. Elämää silloin ja kolmen sadan vuoden ajalta aiemmin samassa maisemassa on kuvattu uudessa sukukirjassamme. Ensi kesänä sinulla on mahdollisuus lähteä katsomaan miltä Kaskiselässä nyt näyttää.

Sukumatka kesäkuussa Karjalan kannakselle

Sukuseura järjestää kolmipäiväisen sukumatkan ensi kesänä 14.-16. kesäkuuta. Yövymme Viipurista 24 kilometriä etelään sijaitsevassa Sovetskijssa (Johannes) hotelli Chaikassa. Ensimmäisenä matkapäivänä tutustumme Viipurin kaupunkiin, toisena matkapäivänä käymme Antrean kirkonmäellä, Vuoksenrannan kirkolla ja Kaskiselässä. Päivän aikana on mahdollisuus myös kotipaikkakäynteihin. Kolmantena matkapäivänä lähdemme Johanneksesta etelään Suomenlahden rantatietä Terijoelle. Matkan yhteydessä pidämme myös seuran vuosikokouksen. Varaa paikkasi ajoissa - hotellipaikkoja on 50 ensimmäiselle ilmoittautuneelle. Pyydä tarkempi matkaohjelma ja viisumihakemus Palaute sukuneuvostolle -sivun kautta.

Uusi sukukirja

Uusi sukukirjamme "Elias Jantusen suku Kaskiselästä" julkistettiin joulukuussa Asikkalassa seuran vuosikokouksen yhteydessä pidetyssä sukujuhlassa. Kirjan on toimittanut sukututkija Jarmo Paikkala. Kirjan artikkeliosuudessa taustoitetaan elinympäristöä, perinteisiä keskikannakselaisia elämäntapoja ja suvun historiaa Karjalan kannaksella Kaskiselän kylässä, joka kuului myöhemmin Vuoksenrannan pitäjään. Kirjassa on kaksikymmentä sukupolvea Jantusia: kuusi polvea ennen kantaisä Eliasta ja enimmillään neljätoista sukupolvea Eliaksen jälkeläisiä. Perhetauluja kirjassa on yli 2400 ja nimiä yli 12 900. Lisäksi kirja sisältää noin 120 valokuvaa ja karttaa. Uuteen kirjaa on otettu aiempaa laajemmin mukaan myös tyttärien jälkeläisiä. Kirjassa on 804 sivua. Jos et vielä omista uutta sukukirjaa, niin helpoiten saat sen tilaamalla näiden verkkosivujen kautta. Kirjan hinta on 72 euroa. Tilaukseen lisätään toimituskulut. Kirja on myös hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Muut tuotteet

Sukuseuran nimikkopostimerkeissä on kuva-aiheena sukuvaakuna. Merkkejä on saatavissa 20 merkin arkkeina. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Arkin hinta on 29 euroa. Omalla postimerkillä varustettua postia on mukava saada ja lähettää! Vanhaa vuonna 1998 julkaistua sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on myös edelleen saatavissa. Kirja sisältää artikkeleita ja tarinalaatikoita, joita ei ole julkaistu uudessa kirjassa. Tämän kirjan hinta on vain 30 euroa. Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita hintaan 40 euroa. Myös näitä tuotteita voit tilata verkkosivuilta. Lähetykseen lisätään postikulut.

Jäsenmaksu 2013

Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa Jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Tavataan sukumatkalla kesäkuussa!

Sipoossa helmikuussa 2013
Seija Halme


Sukukirje 2012

Hyvä sukulainen!
Nyt olemme saamassa ”uunista ulos” uuden sukukirjan! Kirjan valmistelu aloitettiin syksyllä 2010 ja nyt kahden vuoden työn jälkeen kirja alkaa olla valmiina. Tutkija Jarmo Paikkala toimittaa uuden kirjan, kuten edellisenkin vuonna 1998 julkaistun sukukirjan. Kirjaa on laajennettu aiemmasta ja uudessa kirjassa on yli kaksitoista tuhatta nimeä.

Sukukirjasta uusi laitos syksyllä 2012
Sukukokous pidetään lauantaina 15.12.2012 klo 12 aloittaen joululounaalla Vääksyssä Hotelli Tallukassa. Tilaisuus päättyy klo 16.30. Ohjelmassa ovat myös perinteiset arpajaiset - muistathan tuoda myös palkintoja!

Joululounaan hinta on aikuisilta 20 euroa, lapsilta (4-13 v) 15 euroa, alle 4-vuotiaat syövät ilmaiseksi. Maksu sisältää myös iltapäiväkahvin. Ruokajärjestelyjä varten tulee tilaisuuteen ilmoittautua viimeistään 4.12.2012 Eevi Pöystille puh. arkipäivisin (03) 766 2915 ja muina aikoina 0400 255 332. Ilmoita myös, jos noudatat erityisruokavaliota. Käteismaksu, varaa tasaraha!

Kirjatarjous ennakkotilaajille
Ennakkotilaus
1 kirja = 64 euroa
2 kirjaa = 128 euroa
3 kirjaa = 192 euroa
4 kirjaa = 192 euroa

Tilaamalla kolme kirjaa saat neljännen veloituksetta. Voit tehdä ennakkotilauksen verkossa alla olevasta linkistä. Sinulle lähetetään tilausta vastaava lasku. Edullinen ennakkotilaushinta on voimassa vain 30.11.2012 mennessä tehdyille tilauksille. Sen jälkeen kirjan hinta nousee 72 euroon.

Ennakkoon tilatut kirjat ovat noudettavissa julkistustilaisuudesta 15.12.2012 Tallukasta.

Kirjan voi tilata ennakkoon myös postissa toimitettuna. Tilauksen mukaiset kirjat postitetaan julkistuspäivän jälkeen tilauksessa annettuun osoitteeseen. Lähetykseen lisätään toimituskulut: yksi kirja 16 euroa tai 18 euroa 2-4 kirjalta.

Hallituksen esitys sääntömuutoksiksi
Kokouksessa käsitellään hallituksen esitys sääntöjen muuttamiseksi koskien sukuseuran jäseneksi hyväksymistä sekä tilintarkastukseen ja vuosikokouksen aikatauluihin liittyviä teknisiä muutoksia sekä seuran sähköistä viestintää jäsenistölle. Linkki seuran sääntöihin.

Sukumatka Kaskiselkään kesäkuussa 2013
Seuraava sukumatka Karjalan kannakselle järjestetään kesäkuun alussa ensi kesänä. Matka on kaksi- tai kolmipäiväinen ja ajoittuu kesäkuun ensimmäiseen viikonloppuun. Vietämme yhden päivän Viipurissa ja myös yövymme siellä. Muina matkapäivinä teemme retkiä Viipurin ympäristössä alustavan suunnitelman mukaan Kirvu – Räisälä – Vuoksenranta – Antrea -alueella. Tarkempi matkaohjelma, hintatiedot ja ilmoittautumisohjeet tulevat Sukumatkat-sivulle kevään aikana. Varaa paikkasi ajoissa! Verkkosivujen kautta voi lähettää kysymyksiä ja ideoita matkasta.

Jäsenmaksu 2012
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille lokakuun loppuun mennessä. Osoitemuutokset voi ilmoittaa jäsentietojen muutos -lomakkeella. Huomaa, että kirjojen tilaaminen ei edellytä seuran jäsenmaksun maksamista.

Tavataan Tallukassa!

Sipoossa lokakuussa 2012
Seija Halme


Sukukirje 2011

Hyvä sukulainen!
Kuluva vuosi on seuramme 20-vuotisjuhlavuosi. Juhlistamme merkkivuotta sukumatkalla ja aloittamalla sukukirjan uuden laitoksen toimittamisen.

Sukumatka Kaskiselkään elokuussa
Juhlavuoden merkeissä järjestämme kaksipäiväisen sukumatkan 13.-14. elokuuta Viipuriin ja Kaskiselkään. Matkan yhteydessä pidämme myös vuosikokouksen ja seuran 20-vuotisjuhlan. Tarkempi matkaohjelma, hintatiedot ja ilmoittautumisohjeet matkalle sukumatkat -sivulla. Varaa paikkasi ajoissa!

Sukukirjasta uusi laitos syksyllä 2012
Viime kesänä Hartolassa pidetyssä vuosikokouksessa päätimme myös sukukirjamme uuden laitoksen toimittamisesta. Sukuneuvosto on nimennyt kirjatyöryhmän, johon kuuluvat Seija Halme, Marita Leppälä, Martti Talja ja Rauno Vanhanen. Kirjan toimittaa tutkija Jarmo Paikkala, jonka käden jälkeä oli myös kirjan ensimmäinen laitos.

Kirjan alkuosan oheisartikkelien osalta työ on jo käynnistynyt. Nyt olemme aloittamassa perhetaulujen tietojen keruuta. Ohjeistus ja lomake on postitettu paperilla jäsenistölle ja muille sukuhaarojen yhteyshenkilöille. Erityisen kiinnostuneita olemme perhetaulujen oheen sijoitettavien "tarinalaatikoiden" tms. pienten kertomusten tai henkilöhistorioiden tai sattumusten kuvauksista. Tällaiset "tarinatiedot" voi toimittaa kirjatyöryhmälle joko lomakkeen lisätiedoissa tai erillisellä sähköpostilla.

Välitä eteenpäin tietoa sukukirjan uuden laitoksen tekemisestä ja tietojen keruusta erityisesti lapsillesi, sisaruksillesi, vanhemmillesi ja serkuillesi sekä muille sukuun kuuluville. Kannusta kaikkia tietojen lähettämiseen kirjatyöryhmälle ja sitä kautta uusittavaan painokseen. Sukukirjan tietojen keruu on hyvä syy ottaa yhteyttä vähän kauempiinkin sukulaisiin!

Perhetaulutietojen keruulomake ja ohje sukukirjan päivitys -sivulla. Tietojen ja tarinoiden keruun päättyy 30.11.2011.

Halutessasi voit lähettää kirjatyöryhmälle osoitteita, joihin toivot meidän lähettävän tietoa sukukirjan päivityksestä. Kirjahanketta varten on otettu käyttöön sähköpostiosoite jantunen(at)elisanet.fi.

Jäsenmaksu 2011
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 15 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille heinäkuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteen muutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille. Jäsentietojen muutokset voi lähettää jäsentietojen muutos -lomakkeella.

Tavataan juhlamatkalla elokuussa!

Sipoossa maaliskuussa 2011
Seija Halme


Sukukirje 2010

Hyvä sukulainen!
Terveiset Karjalaisilta Laulujuhlilta Helsingistä! Myös sukuseuramme oli mukana monisatapäisessä kulkueessa, joka kulki Senaatintorilta läpi aurinkoisen Helsingin Töölössä järjestettyyn pääjuhlaan. Värikkäässä kulkueessa oli yli 150 lippua, jotka edustivat pitäjäseuroja, alueellisia karjalaseuroja, sukuja ja erilaisia harrasteyhdistyksiä. Ja laulu raikui.

Juhlat todistivat taas kerran sen, että karjalaisperinne ei häviä. Se toki uudistuu siirtyessään polvelta toiselle - ja hyvä niin.

Sukukokous ja kostit
Sukukokous pidetään sunnuntaina 5.9.2010 Hartolassa. Päivän ohjelma on klo 11.00 Tapaaminen Koskipään kartanossa Itä-Hämeen museon pihassa, jossa museon johtaja Vesa Järvinen on meitä vastassa. Tutustumme erityisesti kartano-rakennuksen toisessa kerroksessa olevaan Vuoksenranta -osastoon. 12.30 Siirtyminen kokouspaikalle Linna-Hotelliin, Kaikulantie 86. Hotelli sijaitsee noin kilometrin päässä museolta.
13.00 Lounas
14.00 Vuosikokous
15.00 Iltapäiväkahvi, arpajaiset ja seurustelua
16.30 Tilaisuus päättyy

Ruokajärjestelyjä varten tulee kosteihin ilmoittautua 25.8.2010 mennessä Eevi Pöystille puh. arkipäivisin (03) 766 2915 ja muina aikoina 0400 255 332. Ilmoita myös, jos noudatat erityisruokavaliota.

Päivän ohjelman hinta on aikuisilta 13 euroa ja lapsilta (5 -12 v.) euro / ikävuosi. Maksu sisältää museon sisäänpääsyn ja opastuksen, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Tilaisuudessa järjestetään entiseen tapaan myös arpajaiset, joten arpajaisvoitot ovat tervetulleita.

Ennakkotietoa sukumatkasta 2011
Sukuseura täyttää ensi vuonna 20 vuotta. Juhlavuoden merkeissä järjestetään kaksipäiväinen sukumatka 13-14. elokuuta 2011 Kaskiselkään. Matkan yhteydessä pidämme myös vuosikokouksen ja seuran 20-vuotisjuhlan.

Alustavan suunnitelman mukaan lähdemme matkaan aikaisin lauantaiaamuna. Vietämme päivän Viipurissa ja myös yövymme siellä. Sunnuntaiaamuna matkaamme Kaskiselkään, jossa on mahdollisuus omaehtoiseen retkeilyyn vanhoilla kotipihoilla ja poluilla. Palaamme illansuussa Suomeen.

Ota asia puheeksi läheistesi kanssa jo hyvissä ajoin, jotta kaikki saavat aikataulunsa sovitetuksi. Tavoitteena on saada matkaan 2-3 bussillista meitä ”kaskisoisii jälkeläisii” palaamaan juurille pieneksi hetkeksi. Tämä on helppo tapa antaa juurihoitoa seuraaville polville!

Jäsenille lähetetään keväällä hyvissä ajoin matkaa koskevaa tietoa ja ohjeet ilmoittautumisesta. Samat tiedot tulevat löytymään myös verkkosivuiltamme. Sukuneuvoston jäsenet ottavat mielellään vastaan ideoita ja toiveita matkajärjestelyihin liittyen. Myös verkkosivujen kautta voi lähettää kysymyksiä ja ideoita matkasta.

Internet-sivut
Sukuseuran sivuille on linkki Karjalan Liiton sivuilta sekä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta. Sivuja päivitetään tarvittaessa, muutamia kertoja vuodessa.

Sukuseuran tuotteet
Sukuseuran nimikkopostimerkkejä on saatavissa 20 merkin arkkeina. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Arkin hinta on 29 euroa. Omalla postimerkillä varustettua postia on mukava saada ja lähettää!

Sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on myös edelleen saatavissa. Kirjan hinta on vain 30 euroa. Kirja on hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita hintaan 40 euroa.

Kaikkia tuotteita on myynnissä syyskosteissa Hartolassa. Tarvittaessa toimitamme tilaukset jälkikäteen postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään postikulut.

Jäsenmaksut
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteenmuutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille, jonka yhteystiedot ovat sukuneuvoston sivulla.

Lämpimiä kesäpäiviä kaikille - tavataan Hartolassa!

Sipoossa heinäkuussa 2010
Seija Halme


Sukukirje 2009

Heissan sukulaiset!
Terveiset Teille kaikille suvun vanhoilta asuinsijoilta! Meitä oli kolmisensataa juhlijaa ja kymmenittäin suvun jäseniä paikalla, kun vietimme Karjalasta lähtemisen 65-vuotismuistojuhlaa Vuoksenrannan kirkolla kesäkuun toisena sunnuntaina. Juhlapuhujana oli pääministeri Matti Vanhanen ja tilaisuuden juontajana Martti Talja – molemmat sukumme jäseniä!

Yhteiset juuret yhdistävät myös meitä, joille ensimmäiset "muistot" Karjalasta ovat vanhempiemme tai isovanhempiemme kertomusten kautta syntyneet mielikuvat. Karjalaisperinne siirtyy ja muuttuu, mutta ei häviä. Tätä perinnetyötä on osaltaan myös sukuseuratoiminta.

Sukukokous ja kostit
Sukukokous pidetään lauantaina 19.9.2009 Porvoossa. Päivän ohjelma on
klo 11.15 Tapaaminen Tuomiokirkon pihalla, jossa opas kertoo meille kirkon historiasta. Käynti kirkossa, kunhan seurakunnan toiminta sen sallii.
11.45 Siirtyminen kokouspaikalle: Piispankatu 30, Cafe Cabriole, yläkerta. Kahvila sijaitsee torin reunassa ja sinne on 10 minuutin kävelymatka kirkolta.
12.00 Lounas
13.00 Vuosikokous
14.30 Iltapäiväkahvi, arpajaiset ja seurustelua
16.00 Tilaisuus päättyy

Ruokajärjestelyjä varten tulee kosteihin ilmoittautua 1.9.2009 mennessä Helvi Jaaramolle puh. (03) 766 1889. Ilmoita myös, jos noudatat erityisruokavaliota. Ruokailun hinta on aikuisilta 25 euroa ja lapsilta (5 -12 v.) 10 euroa. Maksu sisältää opastuksen kirkolla, lounaan ja iltapäiväkahvin.

Tilaisuudessa järjestetään entiseen tapaan myös arpajaiset, joten arpajaisvoitot ovat tervetulleita.

Sukuseuran tuotteet
Sukuseuran nimikkopostimerkkejä on saatavissa 20 merkin arkkeina. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Arkin hinta on 29 euroa. Omalla postimerkillä varustettua postia on mukava saada ja lähettää!

Sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on myös edelleen saatavissa. Kirjan hinta on vain 30 euroa. Kirja on hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita hintaan 40 euroa. Kävin heinäkuun alussa Saksassa, ja sielläkin oli sukuvaakuna esillä.

Kaikkia tuotteita on saatavissa rajoitetusti syyskosteissa Porvoossa. Tarvittaessa toimitamme tilaukset jälkikäteen postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään postikulut.

Internet-sivut
Jantusen sukuseuran nettisivut avattiin viime syksynä. Sivujen osoite on http://suvut.genealogia.fi/jantunen/. Sivustolle on linkki Karjalan Liiton sivuilta sekä Suomen Sukututkimusseuran sivuilta.

Työn alla on edelleen suvun kantatalojen jakautumista esittelevä osio teksteineen ja valokuvineen. Kaikki tähän liittyvä aineisto on tervetullutta osoitteeseeni, joka on sukuneuvosto sivulla.

Jäsenmaksut
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteenmuutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille, jonka yhteystiedot ovat sukuneuvosto sivulla.

Tapaamisiin Porvoossa!

Sipoossa heinäkuussa 2009
Seija Halme


Sukukirje 2008

Hyvä sukulainen!
Terveiset Karjalaisilta kesäjuhlilta! Tampereella liehui myös Jantusen sukuseuran lippu juhlakulkueessa ja pääjuhlassa, kun karjalainen heimo kokoontui.

Sukukokous ja kostit
Sukukokous pidetään sunnuntaina 21.9.2008 Hämeenlinnassa alkaen klo 11.30. Kokouspaikkana on Hämeen keskiaikainen linna, joka sijaitsee osoitteessa Kustaa III:n katu 6, 13100 Hämeenlinna. Päivän ohjelmassa on

11.30 Ruokailu linnan ravintolassa
12.30 Vuosikokous luentosalissa
14.00 Opastettu tutustumiskierros linnassa
15.00 Iltapäiväkahvi ja arpajaiset luentosalissa

Ruokajärjestelyjä varten tulee kosteihin ilmoittautua 9.9.2008 mennessä Helvi Jaaramolle puh. (03) 766 1889. Ruokailun hinta on aikuisilta 25 euroa ja lapsilta (5-12 v.) 12,50 euroa. Maksu sisältää myös iltapäiväkahvin. Ohjelmaan sisältyvä tutustumiskierros linnassa on osallistujille maksuton. Siihen tulee kuitenkin ilmoittautua Helvi Jaaramolle samassa yhteydessä.

Tilaisuudessa järjestetään entiseen tapaan myös arpajaiset, joten tuokaapa arpajaisvoittoja tullessanne.

Suvun oma postimerkki ja muut tuotteet
Olemme teettäneet sukuseuralle oman postimerkin, jonka kuva-aiheena on Jantusen sukuvaakuna. Postimerkki on arvoltaan 1. luokan ikimerkki ja sitä voidaan käyttää postimaksuna tavallisissa postilähetyksissä (enimmäispaino 50 g). Postimerkkejä myydään 20 merkin arkkeina. Arkin hinta on 27 euroa. Tämän vuoden kokouskutsujen postimaksuna on käytetty sukuseuran omaa postimerkkiä.

Sukukirjaamme ”Kaskiselän Jantuset” on edelleen saatavissa. Kirjan hintaa on alennettu, ja se on nyt 30 euroa. Kirja on hyvä lahja kaikille, joilla sitä ei vielä ole.

Kipsistä sukuvaakunaa on myös saatavissa muutamia kappaleita. Sen hinta on 40 euroa.

Kaikkia tuotteita on saatavissa rajoitetusti syyskosteissa Hämeen linnassa. Tarvittaessa toimitamme tilaukset jälkikäteen postitse. Tällöin lähetyksiin lisätään postikulut.

Sukuseuran nettisivut
Jantusen sukuseuran nettisivuhanke etenee siten, että käsikirjoitus sivustolle on tehty ja työstäminen on meneillään. Toivottavasti sukukokouksessa on mahdollisuus jo julkaista sivuston osoite.

Jäsenmaksut
Seuran jäsenmaksu tälle vuodelle on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta 6 euroa. Suorittakaa jäsenmaksut seuran tilille elokuun loppuun mennessä. Ilmoitattehan osoitteenmuutoksista rahastonhoitaja Paula Pöystille.

Aurinkoisia loppukesän päiviä kaikille ja tapaamisiin Hämeenlinnassa!

Sipoossa heinäkuussa 2008
Seija Halme


copyright © 2016 Jantusen sukuseura