ESITTELY

Elias Yrjönpoika Jantusen (1670-1730) ja Katri Ristontytär Hyväkän (1671-1747) jälkeläisten vuonna 1991 perustama yhdistys. Yhdistyksen kotipaikka on Asikkala.

Yhdistys vaalii suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuutta suvun jäsenten keskuudessa. Jäseneksi voi liittyä jokainen, joka polveutuu Kaskiselän Jantusten suvusta tai on avioliiton kautta liittynyt sukuun. Jäseneksi voidaan hyväksyä myös muu henkilö, joka haluaa edistää sukuseuran tavoitteita.

Sukukokous ja kostit pidetään vuosittain. Yhdistyksen hallituksena toimii sukukokouksen valitsema sukuneuvosto.

Yhdistys on julkaissut kaksi sukukirjaa: ”Kaskiselän Jantuset” vuonna 1998 sekä "Elias Jantusen suku Kaskiselästä" vuonna 2012. Molemmat kirjat on toimittanut Jarmo Paikkala.

Viimeksi päivitetty: 26.7.2017
Sukukirje 2017, Sukuneuvosto, DNA-juuret -dokumentti