SUKUMATKAT

2016    2013    2011    2006    1998    1995

2018.
Seuraava matka on suunnitelmissa toteuttaa toukokuun viimeisenä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin 25.-27.5.2018. Reittisuunnitelma vie meidät Terijoen kautta Kronstadtiin ja sieltä yöpymispaikkamme Losevoon Kiviniemen kosken rannalle. Toisena matkapäivänä teemme päiväretken Konevitsan luostarisaarelle. Kolmantena matkapäivänä suuntaamme Räisälän kautta Vuoksenrantaa ja sieltä Kaskiselkään. Illansuussa palaamme takaisin Suomeen.

2016. Seuran 25-vuotisjuhlamatka toteutettiin 17.-19. kesäkuuta 2016. Meitä oli täysi bussillinen eli 47 henkeä – osa ensikertalaisia ja osa jo kotiseutumatkailun konkareita. Rajan ylityksen jälkeen matka jatkui suoraan Kivennavalle ja siellä tutustuimme Lintulan sivuluostariin ja Kivennavan kirkonkylään. Yöpymispaikkamme oli Losevossa Kiviniemen kosken kupeessa Toinen matkapäivä oli varattu Konevitsan luostarisaareen tutustumiselle, mutta kovan tuulen vuoksi emme päässeet Laatokalle. Konevitsan sijaan tutustuimme Pyhäjärven kirkonseutuun, Taubilan kartanon maisemiin, vierailimme Viljami Pylkäksen kivijalalla ja Keljan taistelupaikalla. Iltapäivällä tutustuimme Käkisalmen linnaan ja kaupunkiin. Kolmantena matkapäivänä tutustuimme Räisälän kirkonseutuun ja jatkoimme bussilla matkaa Vuoksenrannan kirkolle. Kirkolta matka eteni venäläisillä maastoautoilla Kaskiselkään, jossa hajaannuimme kukin omille kivijaloillemme. Iltamyöhällä sunnuntaina palasimme takaisin Suomeen.

2013. Sukumatka tehtiin kolmipäiväisenä 14.-16. kesäkuuta 2013. Ensimmäisenä matkapäivänä tutustuimme Viipurin linnaan, kauppahalliin ja muutoinkin kaupunkiin. Toinen matkapäivä oli "maastopäivä" ja sen aikana kävimme Antrean kirkonmäellä, Vuoksenrannan kirkolla ja Kaskiselässä Vuoksenlaakson metodistiseurakunnan kirkolla ja hautausmaalla. Päivän aikana myös monet matkalaiset vierailivat sukunsa vanhoilla kotipihoilla. Päivän lopuksi suuntasimme Kirvun Jantulan kylään Helisevänjärven rantaan, josta suvun kantaisä Elias Yrjönpoika lähti aikoinaan kohti Kaskiselkää. Kolmantena matkapäivänä tutustuimme Länsi-Kannakseen poiketen matkan varrella mm. Koivistossa, Inkilässä, Vammelsuussa ja Terijoella. Mukana matkalla oli yli 30 sukuun kuuluvaa. Matkakertomus Karjala-lehden sivuilla.

2011. 13.-14.elokuuta juhlistimme seuran 20-vuotista toimintaa tekemällä sukumatka Viipuriin ja Kaskiselkään. Matkalla oli mukana lähes 60 sukuun kuuluvaa ja erityisen paljon tällä kertaa mukaan oli saatu myös nuorta polvea. Matkaan lähdettiin lauantaina ja ensimmäinen matkapäivä vietettiin Viipurissa. Ohjelmassa oli mm. sukuseuran vuosikokous ja lounas Pietari-Paavalin kirkossa, käynnit taidemuseossa ja Monrepos´n puistossa sekä seuran 20-vuotisjuhlaillallinen Pyöreässä Tornissa. Sunnuntaina aamiaisen jälkeen matka jatkui kohti Vuoksenrantaa. Matkalla pysähdyimme Antrean kirkonmäellä. Vuoksenrannan kirkossa vietetyn sukumessun jälkeen jatkoimme yhdessä matkaa metodistiseurakunnan Leiposten hautausmaalle. Sen jälkeen hajaannuimme kukin omille kotikartanoille Kaskiselässä. Lopuksi nautimme lähtökahvit Vuoksenrannan kirkolla, jonka jälkeen palasimme koti-Suomeen taas yhtä kokemusta rikkaampana. Matkakertomus Karjala-lehden sivuilla.

2006. 10.-11. kesäkuuta 2006 sukuseura teki kotiseutumatkan Viipuriin ja Vuoksenrantaan. Matka oli samalla sukuseuran perustamisen 15-vuotisjuhlamatka. Ensimmäinen matkapäivä vietettiin Viipurissa. Ohjelmassa oli mm. seuran vuosikokous Pietari-Paavalin kirkossa ja kaupunkikierros Juha Lankisen opastuksella. Juhlaillallinen nautittiin Pyöreässä Tornissa. Toisen matkapäivän aikana vietiin kukkatervehdykset Antrean, Vuoksenrannan ja Leiposien kirkkomaille ja vierailtiin Vuoksenrannassa suvun entisillä asuinsijoilla. Mukana matkalla oli noin 50 sukuun kuuluvaa. Matkakertomus.

1998. 6.-7. kesäkuuta 1998 toteutettiin muistomatka Kirvun Jantulan kylään ja Vuoksenrannan Kaskiselkään. Tuolloin tuli kuluneeksi 300 vuotta siitä, kun suvun kantaisä Elias Jantunen vaimonsa Katri Ristontyttären kanssa muutti Kirvusta ja otti viljelykseensä Peltomiehen autiotilan Kaskiselän kylässä. Ensimmäisenä matkapäivänä osa matkalaisista kävi Kirvun Jantulan kylässä muiden tutustuessa Viipurin kaupunkiin. Sukukokous pidettiin lauantai-iltana Viipurissa Pietari-Paavalin kirkossa. Toisena matkapäivänä ohjelmassa oli muistohetki Antrean kirkolla, jonne myös suvun kantaisä, Marttilan ensimmäinen isäntä, Elias Yrjönpojan Jantunen haudattiin 1730. Vuoksenrannan sankarihaudalla pidetyn muistohetken jälkeen oli vuorossa juhlajumalanpalvelus Vuoksenrannan kirkossa sekä muistohetki Leiposien hautausmaalla, jonne siunattiin vuodesta 1926 alkaen metodistiseurakuntaan kuuluneet suvun jäsenet. Juhlapäivän päätteeksi suku kokoontui Marttilan mäelle viettämään sukujuhlaa. Matkaan osallistui noin 130 suvun jäsentä.

1995. 10.-11. kesäkuuta 1995 sukuseura järjesti ensimmäisen kotiseutumatkan suvun vanhoille asuinsijoille Vuoksenrannan Kaskiselkään. Ensimmäisen matkapäivän ohjelmassa ollut vuosikokous Kaskiselän Marttilan pihapiirissä jouduttiin siirtämään pidettäväksi Monrepos'in puiston kallioilla, koska tullimuodollisuudet veivät runsaasti matka-aikaa. Ohjelman muutoksen vuoksi jäi aikaa tutustua myös Viipurin kaupunkiin. Toisen matkapäivän aikana vietettiin muistohetki Antrean kirkolla ja Vuoksenrannan sankarihaudalla, Kaskiselässä Noinmäen metodistikirkolla ja seurakunnan Leiposien hautausmaalla. Päivän aikana vierailtiin myös suvun entisten talojen kivijaloilla ja pihapoluilla. Mukana matkalla oli lähes 90 suvun jäsentä.